Verstreken: Meer doen met je (zak)geld (2016)

De meeste mensen vinden dat ze heel goed nadenken voor ze hun geld uitgeven. Maar is dat ook zo? Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan Hogeschool Utrecht, laat je zien hoe we ons laten beinvloeden in de keuzes die we maken.

Credits: Hogeschool Utrecht

Stel: je collecteert voor een goed doel. Als je mensen vraagt of ze hier aan willen bijdragen, haal je ongetwijfeld wat geld op. Maar als je tijdens het collecteren zegt: ‘U kunt natuurlijk ook ’nee’ zeggen’ is je collectebus aan het eind van de dag 50% voller! Hoe dat kan? Mensen hebben het gevoel dat ze een keuze hebben. En dat waarderen ze, ook financieel.

Tijdens haar presentatie geeft Nadja Jungmann meer van dit soort voorbeelden die wetenschappelijk zijn bewezen. Omdat je zo meer inzicht krijgt in de keuzes die je maakt en waarom je ze maakt, leert je ook hoe je meer kunt doen met je (zak)geld. En dat wil iedereen wel!

Naam organisatie Hogeschool Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.