Meer doen met je (zak)geld

De meeste mensen vinden dat ze heel goed nadenken voor ze hun geld uitgeven. Maar is dat ook zo? Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso aan Hogeschool Utrecht, laat je zien hoe we ons laten beinvloeden in de keuzes die we maken.

Naar de website

Stel: je collecteert voor een goed doel. Als je mensen vraagt of ze hier aan willen bijdragen, haal je ongetwijfeld wat geld op. Maar als je tijdens het collecteren zegt: ‘U kunt natuurlijk ook ’nee’ zeggen’ is je collectebus aan het eind van de dag 50% voller! Hoe dat kan? Mensen hebben het gevoel dat ze een keuze hebben. En dat waarderen ze, ook financieel.

Tijdens haar presentatie geeft Nadja Jungmann meer van dit soort voorbeelden die wetenschappelijk zijn bewezen. Omdat je zo meer inzicht krijgt in de keuzes die je maakt en waarom je ze maakt, leert je ook hoe je meer kunt doen met je (zak)geld. En dat wil iedereen wel!

Locatie

Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Datum en tijd

2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Hogeschool Utrecht

Naam organisatie

Hogeschool Utrecht

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.