Mars Moon diner

Smaakt een boontje gekweekt op ‘Mars grond’ anders dan een ‘Aards’ boontje? Op zaterdag 1 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap, kom je hier achter.

Naar de website

Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld organiseert in samenwerking met onderzoeker Wieger Wamelink van Wageningen Environmental Research (Alterra), de gemeente en SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) een uniek pop-up restaurant in het centrum van Wageningen.

Onderzoeker Wieger Wamelink heeft samen met Joep Frissel groenten gekweekt op door NASA nagemaakte Mars- en maanbodem. Van de oogst bereiden studenten van de vakschool onder begeleiding van een professionele chef-kok een heerlijk 5 gangen diner.

Tijdens deze avond kun je genieten van een astronomische maaltijd. Onderzoeker Wieger Wamelink zal tussen de gangen door vertellen over het bijzondere onderzoek naar het kweken van groenten op Mars en maan bodem en de veelbelovende resultaten. Is het straks mogelijk als in 2026 een eerste bemanning naar Mars vertrekt om daar ook daadwerkelijk groenten te gaan verbouwen? En wat hebben we daar eigenlijk nog meer voor nodig?

Wil je nog meer weten over dit bijzondere onderzoek? Bezoek dan ook op zondag 2 oktober de kook- en koopzondag in het centrum van Wageningen met als thema Let it Bean! In het speciaal geopende ’Taste-Lab’ op Hoogstraat 15 hoor je alles over dit unieke onderzoek. Kijk voor meer info ook op www.wageningencentrum.nl

Aanmelden

Wil je van dit unieke diner genieten? Reserveer dan snel want het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren voor het diner kan via 026 3129604 of [email protected] o.v.v. Mars moon diner.

Prijzen

De prijs voor het diner is 50 euro (incl. drankjes). De opbrengst zal ten goede komen aan het vervolg onderzoek van Wieger Wamelink.

Locatie

Pop-up restaurant Let it Bean!
Hoogstraat 15
6701BK Wageningen

Datum en tijd

1 oktober 2016: 17:30 - 21:30 uur
Credits: Let it Bean, NASA Johnson via CC BY-NC 2.0

Naam organisatie

Let it Bean

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

1 oktober: 17:30 - 21:30 uur

Adres

Pop-up restaurant Let it Bean!
Hoogstraat 15
6701BK Wageningen

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.