Verstreken: Maak het met techniek (2016)

Op zaterdag 1 oktober organiseert De Techniek Academie de Techniek Proeverij! Voor jong en oud zijn er op verschillende gebieden van techniek dingen uit te proberen, uit te vinden en te onderzoeken.

Credits: Eigendom van De Techniek Academie

Ontdek als een echte elektromonteur welke draadjes met elkaar verbonden moeten worden. Je gaat aan de slag met een bord, verschillende kleuren draadjes en gaat proberen om jouw lamp aan te sluiten. Lukt het jouw om het licht te laten branden?

Ga lassen als een metaalbewerker of ga samen met een metaalbewerker aan de slag in de lasbox. Onder begeleiding leer jij de vaardigheden van het lassen en ga je materialen verbinden. Lukt het jou om iets moois samen te smelten? (Activiteit 12+)

Ook zijn er een aantal leuke activiteiten zoals het in elkaar zetten van je eigen pen, rondleidingen en een ontdekkingstocht bij Belevingscentrum Wetenschap en Technologie, BITT.

De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud, met uitzondering van lassen! Alle activiteiten zijn onder begeleiding van praktijkopleiders en/of bedrijven. Twijfel niet, maar maak het met techniek!

Bezoek ook BITT

BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie zit in hetzelfde gebouw als De Techniek Academie. Deze organisatie is opent ook de deuren. Volg daar een rondleiding en neem deel aan hun doe-activiteiten. Je kunt dus heel gemakkelijk beide organisaties bezoeken.

Naam organisatie De Techniek Academie
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 13:00 - 16:30 uur
Adres De Techniek Academie
Westeinde 100
3844DR Harderwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.