Verstreken: LEGO Challenge (2016)

LEGO is al decenia favoriet speelgoed van velen. LEGO is niet alleen leuk; het is ook heel slim en praktisch in te zetten voor het ontdekken van wetenschap en technologie. Doe je mee?

Credits: Boekhandel Van der Meer

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Joost Luttge van Young Engineers is tijdens het Weekend van de Wetenschap te gast bij van der MEER/Het Cultuurcafé met de LEGO Challenge.

Met behulp van technisch LEGO leren kinderen (6 – 11 jaar) spelenderwijs op het gebied van techniek en wetenschap. In kits die speciaal ontworpen zijn voor verschillende leeftijden krijgen kinderen uitdagende opdrachten die bestaan uit een korte theoretische uitleg en het bouwen van een model middels een bouwplaat. Er wordt gewerkt met lesplannen en thema’s die voortdurend worden bijgewerkt. Deze programma’s zijn leuk en spannend omdat ze de juiste mix van entertainment en educatie bieden. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de wetten van Newton, centrifugale kracht, versnelling, transmissie etc etc.

De LEGO Challenge stimuleert het oplossend denkvermogen, creatief denken en iedereen ondervindt veel voldoening uit de indrukwekkende constructies. Het hoofddoel van de LEGO Challenge cursus is het toegankelijk aanbieden van theoretische en praktische kennis over de basisprincipes in de wis-, natuur- en bouwkunde met behulp van LEGO®, motortjes en andere hulpmiddelen.

Aanmelden

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt Voor deze activeit moet je je aanmelden. Je kunt je aanmelden via de website van Bekhandel Van der Meer.

Naam organisatie Boekhandel Van der Meer
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:00
Adres van der MEER/Het Cultuurcafé
De Keuvel 1
2201Mb Noordwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.