Verstreken: Lab Tours, demo’s en lezing (2016)

Deze activiteit is onderdeel van de Open Dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog veel meer activiteiten plaats. Kom kijken en doe mee.

Credits: Ivar Pel

Bij ARCNL maak je kennis met onderzoekers die werken op het grensvlak van de natuurwetten. Bezoek hun laboratorium en zie hoe extreem ultraviolet (EUV) licht ontstaat vanuit een plasma. Ook in de centrale hal is veel te beleven voor jong en oud. Het showroommodel van een computerchipmachine laat je zien met welke precisie de chips in je mobiele telefoon zijn gemaakt. Kinderen kunnen zelf aan de slag met prijsschieten met lasers. Wil je meer weten over smartphones, chips en atomen kom dan naar de minilezing om 14.00 uur en om 15.30 uur.

De Open Dag van het Amsterdam Science Park is gratis toegankelijk op zaterdag 1 oktober van 12:00 tot en met 17:00 uur. Kijk op de programmafolder die je bij de toegangspoort krijgt voor de locatie van ARCNL.

Naam organisatie ARCNL
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres ARCNL
Science Park 110
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.