Lab Tours, demo’s en lezing

Deze activiteit is onderdeel van de Open Dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog veel meer activiteiten plaats. Kom kijken en doe mee.

Naar de website

Bij ARCNL maak je kennis met onderzoekers die werken op het grensvlak van de natuurwetten. Bezoek hun laboratorium en zie hoe extreem ultraviolet (EUV) licht ontstaat vanuit een plasma. Ook in de centrale hal is veel te beleven voor jong en oud. Het showroommodel van een computerchipmachine laat je zien met welke precisie de chips in je mobiele telefoon zijn gemaakt. Kinderen kunnen zelf aan de slag met prijsschieten met lasers. Wil je meer weten over smartphones, chips en atomen kom dan naar de minilezing om 14.00 uur en om 15.30 uur.

De Open Dag van het Amsterdam Science Park is gratis toegankelijk op zaterdag 1 oktober van 12:00 tot en met 17:00 uur. Kijk op de programmafolder die je bij de toegangspoort krijgt voor de locatie van ARCNL.

Locatie

ARCNL
Science Park 110
1098 XG Amsterdam

Datum en tijd

1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Ivar Pel

Naam organisatie

ARCNL

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Open dag

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

1 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

ARCNL
Science Park 110
1098 XG Amsterdam

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.