Verstreken: Laat je verrassen door de bètawereld op Zpannend Zernike (2016)

Dompel je onder in een verrassende bètawereld. Ontdek en experimenteer op de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Credits: Martine ter Wal voor Science Linx

Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bèta-opleidingen gebeurt en kan? Wil je zelf komen experimenteren? Medewerkers van alle opleidingen vertellen je meer en je mag zelf proefjes doen.

De hele middag kunnen bezoekers allerlei activiteiten bezoeken en zelf meedoen! Vergaap je aan de robots, maak zelf je shampoo of 3-dimensionale fractals. Of ervaar hoe jouw hersenen je soms voor de gek houden. Ook kan er volop geëxperimenteerd worden met DNA, maizena.. noem maar op. Diverse medewerkers en studenten van alle opleidingen zullen hun passie overbrengen en laten zien wat bèta zo Zpannend maakt en vooral ook hoe iedereen er iedere dag mee in aanraking komt. Wel Zpannend dus, maar niet eng!

Zpannend Zernike

De activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, een activiteit van de kennisinstellingen in Groningen waarbij zowel op 1 als 2 oktober tal van activiteiten worden georganiseerd.

Naam organisatie Science LinX
Soort activiteit Ontdekken
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Science LinX
Nijenborgh 9
9747 AG Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.