Verstreken: Kunst kijken met filosofiebril op (2016)

Weet jij wat je een mooi kunstwerk vindt? Smaken verschillen, iedereen vindt wat anders. Het is maar net hoe je het bekijkt. In deze kinderrondleiding doe je dat met een filosofische bril op. Ga met een filosofiestudent en een gids het museum in.

Credits: Fred Ernst via Erasmus Universiteit Rotterdam

‘Wat is mooi?’ Het lijkt een eenvoudige vraag maar het antwoord is niet zo eenvoudig. Kunstenaars houden zich hier al sinds mensenheugenis mee bezig en iedereen heeft er zo zijn eigen opvatting over. Er zijn kunstwerken die nog minder waard zijn dan oud papier en er is kunst dat voor honderden miljoenen van eigenaar wisselt.

Tijdens de rondleiding bekijk je kunst met een filosofische bril. Wat vind jij mooi? Schilderijen (en kunst in het algemeen) zijn bijzonder, omdat er bijna altijd wel mensen zijn die het schitterend vinden, maar ook mensen die het afschuwelijk vinden. Hoe komt dat toch? Wat is schoonheid eigenlijk? Is het wel mogelijk om uit te leggen wat mooi is, of dat iets mooi is? Kun jij dat ?

Een student-docent van de Erasmus Universiteit praat met je over filosofie en kunst. Daarna ga je met een gids van Museum Boymans Van Beuningen het museum in om zelf te kijken. Deze museumles is normaal onderdeel van een hele serie van de universiteit voor de basisschool. Speciaal in het Weekend van de Wetenschap komt de universiteit naar het museum voor jou!

Prijs

Deze rondleiding is gratis voor kinderen. Ouders/begeleiders dienen een entreebewijs te kopen voor Museum Boymans Van Beuningen.

Inschrijven

Voor deze rondleiding is aanmelden verplicht via e-mail. Maximaal 15 deelnemers per rondleiding.

Naam organisatie Erasmus Universiteit Rotterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:30 - 16:00 uur
2 oktober 2016: 13:00 - 14:30 uur
Adres Museum Boymans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015CX Rotterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.