Verstreken: Kometen maken met astronomen (2016)

Soms lees je berichten dat er ‘n komeet relatief dichtbij langs de aarde zal scheren: grote blokken ijs die het heelal reizen. Ga samen met een astronoom aan de slag en kom je wel heel dichtbij zo’n komeet!

Credits: Eigendom van Universiteit van Amsterdam

Je hebt vast wel eens gehoord van kometen: grote blokken ijs die door ons heelal heen reizen en die je soms door de nachtelijke lucht ziet schieten. Maar weet je waar kometen eigenlijk uit bestaan? En waarom ze zo’n lange staart hebben? Kom bij ons zelf een komeet maken! Onder begeleiding van echte astronomen voeg je stap voor stap alle onderdelen bij elkaar tot je uiteindelijk een levensechte komeet hebt gemaakt. Leer alles over het leven van deze hemellichamen en stel alle vragen die je hebt!

Open dag Amsterdam Science Park

Deze activiteit is onderdeel van de Open dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog véél meer activiteiten plaats. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Naam organisatie Universiteit van Amsterdam
Soort activiteit Open dag, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Science Park Amsterdam
Science park 904
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.