Verstreken: Kindersterrekijkavond (2016)

De Cosmos sterrenwacht in Lattrop organiseert in het kader van het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 1 oktober een kindersterrenkijkavond. Kids zijn de baas in de sterrenwacht! Nu hopen dat het die avond helder weer is!

Credits: Arnold Tukkers voor Cosmos Sterrenwacht

Wat is er allemaal te doen?

Lezing

Cosmos medewerker José Bliek begint met een spannend verhaal over de oerknal, sterrenstelsels en de Melkweg. Wist je dat er ook botsende stelsels zijn? En dat er in onze Melkweg nog meer exotische werelden zijn zoals bolvormige sterrenhopen. Je ziet en hoort het allemaal.

Planetarium

Dan gaan je naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit ín de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, de maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Je ziet de mooiste sterrenbeelden, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien zie je nog wel een vallende ster!

Zelf kijken in het observatorium

Natuurlijk is het afwachten of de sterrenhemel die avond knal helder is, want je gaat een sterrenstelsel van dichtbij bekijken. M31, de Andromedanevel, is onze buurman in het heelal. Toch staat het al op een afstand van meer dan 2,5 miljoen lichtjaar en bestaat het uit 1 biljoen sterren.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

Openingstijden en start programma

De sterrenwacht is om 19:30 uur geopend. Om 20:00uur begint het programma.

Korting

Vanwege het Weekend van de Wetenschap is er een lagere entreeprijs en krijg je 25% korting. Aanmelden is niet nodig.

Naam organisatie Cosmos Sterrenwacht
Soort activiteit Lezing / Debat, Sterren kijken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs
3,75 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 19:30 - 22:30 uur
Adres Cosmos Sterrenwacht
Frensdorferweg 22
7635 NK Lattrop-Breklenkamp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.