Verstreken: Jij en je biljoenen bewoners (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Natura Docet Wonderryck vertelt Jan Paul Schutten over jou en je biljoenen bewoners.

Credits: Wikimedia Commons, Vera de Kok via CC BY 4.0

Het wonder van jou en je biljoenen inwoners is een heel boek over jou! Over cellen in je lijf die spectaculairder in elkaar zitten dan de ruimteschepen in Star Wars. En hoe je kunt zien of iemand verliefd op je is en waarom je slim wordt van kauwgom kauwen. En nog véél meer. Het leukste boek over het menselijk lichaam.

Jan Paul Schutten werd in 1970 in Vlissingen geboren. Als kind wist hij niet precies wat hij wilde worden: politieagent of cowboy? Of misschien astronaut? Maar toen hij ouder werd, wist hij het zeker: hij zou schrijver worden.

Na het gymnasium in Arnhem ging hij communicatie studeren in Utrecht. In 2003 maakte hij samen met Sieb Postuma zijn eerste kinderboek, Ruik eens wat ik zeg, de taal van dieren en planten. Schutten schreef de tekst en Sieb Posthuma maakte de illustraties. Met dit kinderboek viel hij meteen in de prijzen, hij kreeg de Vlag en Wimpel van de Griffeljury. In 2014 kreeg hij opnieuw een Gouden Griffel. Dit keer voor Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Naam organisatie Natura Docet Wonderryck Twente
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 15:00
Adres Natura Docet Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.