Verstreken: Inspirerende Ingenieurs 2016 (2016)

Luister naar Inspirerende Ingenieurs. Tijdens het Weekend van de Wetenschap presenteren een aantal ingenieurs over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn. Ze leggen deze dag de verbinding tussen wetenschap en praktijk.

Credits: KIVI

Kom op zondag 2 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) presenteert tijdens het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Zonder ingenieurs geen bestaan wordt wel eens gezegd. Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, zetten kennis om in al die artefacten die ons leven aangenamer maken. Van smartphones tot bruggen, van schoon drinkwater tot gps-satellieten. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs ingaan en hun verhaal doen.

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is de host van de bijeenkomst. In tal van tv-programma’s laat hij zien hoe interessant de wetenschap is en welke waarde het voor het ingenieursvak heeft. Het publiek krijgt ruimschoots de gelegenheid vragen te stellen en de aanwezige ingenieurs in een informele setting te spreken en nader kennis te maken.

Sprekers en onderwerpen

Tijd Spreker
10:00 Rolf Hut: Knutselen is een kunde
10:30 Eline van der Kruk: Ideale schaatsbeweging
11:30 Tim Horeman-Franse: Operatiegereedschap 2.0
12:00 Hans Pohlmann: Marker Wadden
12:30 Pauze
13:00 Stefano Stramigioli: Robotgestuurde kankerdiagnose
13:30 Jan Leen Kloosterman: Thorium kernreactor
14:00 Jo Geraedts: Rembrandt uit de printer
14:30 Gerrit Kadijk: Sjoemelende auto-emissies
15:00 Raimondo Cau: Microchirurgie-robot
15:30 Arnoud Bruinsma: Cyberveiligheid
16:00 Jeroen Ploeg: Zelfrijdende auto

Naam organisatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 10:00 - 16:00 uur
Adres Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Prinsessegracht 23
2514 AP Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.