Verstreken: Imke geeft uitleg (2016)

Textielontwerpster Imke van Boekhold (1992) geeft tekst en uitleg bij de bijzondere tentoonstelling ‘Van Naaldvaren tot Draadereprijs’ in Het Natuurhistorisch. Hierin gaan wetenschap (plantkunde) en kunst (textielwerk) naadloos in elkaar over.

Textielontwerpster Imke van Boekhold reconstrueerde voor haar afstudeercollectie de flora van Foula, zonder het afgelegen Schotse eiland te bezoeken. Achter een naaimachine, gedreven door geduld en concentratie, stikte zij met polyester en katoenen garens een herbarium dat de illusie wekt van een verzameling echte gedroogde planten.

Voortbordurend op dit concept raakte Imke geïnspireerd door het herbarium van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en maakte zij nieuwe planten die karakteristiek zijn voor de Rotterdamse stadsflora, waaronder naaldvaren, aardaker, klein robertskruid, zandweegbree en draadereprijs. Het herbarium van Imke van Boekhold vormt samen met gedroogde planten uit het museumherbarium een bijzondere tentoonstelling waarin verfijnde kunst en natuurhistorie naadloos in elkaar overgaan. De tentoonstelling Van Naaldvaren tot Draadereprijs duurt t/m 20 november 2016.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap geeft Imke tekst en uitleg bij haar herbarium. Hoe heeft ze de objecten gemaakt? Wat inspireerde haar? Waarom heeft ze voor bepaalde planten gekozen?

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Pop-up Wetenschapper

Deze activiteit is onderdeel van de Pop-up Wetenschapper. Bekijk het totale programma van de Pop-up wetenschapper

Locatie

Kunsthal KAde
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

Google maps

Datum en tijd

Vrijdag, 1 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zaterdag, 2 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zondag, 3 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Naam organisatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

7,50 per persoon
/ Aanmelden

Openingstijden

1 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur

Adres

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam

Website

Ga naar de website

Social media

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.