Verstreken: Imke geeft uitleg (2016)

Textielontwerpster Imke van Boekhold (1992) geeft tekst en uitleg bij de bijzondere tentoonstelling ‘Van Naaldvaren tot Draadereprijs’ in Het Natuurhistorisch. Hierin gaan wetenschap (plantkunde) en kunst (textielwerk) naadloos in elkaar over.

Credits: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Textielontwerpster Imke van Boekhold reconstrueerde voor haar afstudeercollectie de flora van Foula, zonder het afgelegen Schotse eiland te bezoeken. Achter een naaimachine, gedreven door geduld en concentratie, stikte zij met polyester en katoenen garens een herbarium dat de illusie wekt van een verzameling echte gedroogde planten.

Voortbordurend op dit concept raakte Imke geïnspireerd door het herbarium van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en maakte zij nieuwe planten die karakteristiek zijn voor de Rotterdamse stadsflora, waaronder naaldvaren, aardaker, klein robertskruid, zandweegbree en draadereprijs. Het herbarium van Imke van Boekhold vormt samen met gedroogde planten uit het museumherbarium een bijzondere tentoonstelling waarin verfijnde kunst en natuurhistorie naadloos in elkaar overgaan. De tentoonstelling Van Naaldvaren tot Draadereprijs duurt t/m 20 november 2016.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap geeft Imke tekst en uitleg bij haar herbarium. Hoe heeft ze de objecten gemaakt? Wat inspireerde haar? Waarom heeft ze voor bepaalde planten gekozen?

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Pop-up Wetenschapper

Deze activiteit is onderdeel van de Pop-up Wetenschapper. Bekijk het totale programma van de Pop-up wetenschapper

Naam organisatie Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling
Doelgroep Familie
Prijs
7,50 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur
Adres Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.