Verstreken: Huisdiertaal, in geuren en kleuren? (2016)

Katten geven kopjes, spinnen en delen ook wel eens een tik uit. Honden lijken soms Oost-Indisch doof als we iets van ze vragen en steken hun neus in andermans zaken. Waarom doen ze dat eigenlijk?

Credits: Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, iStock

Poept jouw kat in de tuin van de buren? Kijkt jouw hond ook wel eens schuldig als hij iets stouts gedaan heeft? Door middel van wetenschappelijk onderzoek proberen wetenschappers er achter te komen waarom onze huisdieren dit doen. Tijdens dit college gaan we een aantal manieren en onderzoeken bespreken hoe onze huisdieren met elkaar én met mensen communiceren. Dit kan voor wat verrassingen zorgen.

Janneke van der Laan is werkzaam bij de Gedragskliniek voor Gezelschapsdieren bij het departement Dier in Wetenschap en Maatschappij van de faculteit Diergeneeskunde.

Aanmelden

Voor deze activiteit dien je je aan te melden via het aanmeldformulier.

Programma

Gedurende de hele dag verzorgt de Faculteit Diergeneeskundewij een doorlopend programma, van 11:00 tot 15:00 uur. Zo kunnen de allerkleinsten zich prima vermaken in de knutselhoek of een bezoek brengen aan het knuffeldierenspreekuur. Ook aan de nieuwsgierige tieners is gedacht, zo kunnen zij op ontdekkingstocht door de prachtige anatomische collectie in het Studielandschap.

Knuffeldieren spreekuur (tot 8 jaar) Heb jij een knuffeldier met een zere poot, een gat in zijn hoofd, een wondje of wil hij misschien niet meer eten? Kom dan naar de knuffeldierendokter! Hij gaat jouw knuffeldier dan weer beter maken!

Speurtocht studielandschap (tot 16 jaar ) Ga op ontdekkingstocht door de prachtige collectie preparaten, modellen, skeletten, leskisten en boekenkasten vol met studiemateriaal en vindt de verborgen schatten in het Studielandschap van de faculteit Diergeneeskunde.

Knutselhoek (tot 8 jaar) Ook aan de kleintjes is gedacht. Kom naar de knutselhoek en maak je creatiefste werk. Alle werkjes worden beloond. De allermooiste verdient een leuke prijs!

Kinderboerderij Bij de ingang van het Androclusgebouw bevindt zich een kleine boerderij met o.a. schapen, geiten en ezels.

Informatiemarkt Op de eerste verdieping van het Androclusgebouw is een informatiemarkt met diverse stands van een aantal van de samenwerkingspartners en studieverenigingen van Faculteit Diergeneeskunde.

Voor deze doorlopende activiteiten hoef je, je niet apart aan te melden, maar je kunt je interesse in één of meerdere activiteiten aangeven in het aanmeldformulier.WeekendvandeWetenschap _

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:00 - 14:45 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.