Verstreken: Hoeveel zijn je kroonjuwelen waard? (2016)

De juwelen van oma, het horloge van opa en het zilveren servies van je tante. Wat zouden ze waard zijn? Het zijn vragen die in veel families voorkomen. Kom erachter wat de kroonjuwelen uit de familie waard zijn!

Credits: Zilvermuseum

Taxateurs beoordelen de waarde van uw juwelen en zilver door op verschillende punten te leten. Zo toetsen ze het materiaal waarvan de stukken gemaakt zijn, checken ze de herkomst en maker door de keurtekens te bekijken, ze bepalen het gewicht en determineren de kwaliteit van (edel)stenen, als die aanwezig zijn.

Vanaf 13 oktober start de tentoonstelling CROWNED! in het Zilvermuseum. Deze tentoonstelling neemt je mee in de wonderlijke wereld van kronen en kroningen. Tijdens het Weekend van de wetenschap geeft het Zilvermuseum je alvast een voorproefje in deze bijzondere wereld.

Taxeer je eigen stukken

Neem jouw juwelen en andere materialen mee, waarvan je benieuwd bent of ze daadwerkelijk uit de kunst zijn of toch doodgewone kitch. Het taxeren geschiedt op volgorde van binnenkomst. Er mogen niet meer dan drie items worden ingebracht. De aanwzige taxateurs zijn allemaal beëdigd.

Prijzen

De taxaties zijn gratis bij aankoop van een geldig entreebewijs voor het Zilvermuseum.

Bezoeker Prijs
Volwassenen € 8,-
Jeugd van 13 -18 jaar € 6,-
Kinderen van 6 -12 jaar € 4,-
Kinderen van 0 – 5 jaar Gratis
Museumkaarthouders, Vrienden van het Zilvermuseum, Rembrandtkaart, ICOM kaart Gratis
CJP entree € 5,00

Naam organisatie Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Volwassenen
Prijs
8,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.