Hoe wordt verf gemaakt?

Heb je altijd al willen weten hoe verf tegenwoordig wordt gemaakt? Wat de functie van verf is en wat die zou kunnen zijn? Meld je aan en kom langs bij PPG in Amsterdam voor een bezoek aan onze verffabriek!

Naar de website

Deze activiteit is volgeboekt. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Kijk om je heen en je staat versteld van de hoeveelheid verf die overal wordt gebruikt: huizen, kantoren, musea, monumenten, fietsen, olieplatforms, schepen; te veel om op te noemen. Veel van die verven (coatings) zijn afkomstig van PPG. Dit is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat PPG wereldwijd marktleider is in de coatingsmarkt. PPG produceert voor de Nederlandse markt bekende verfmerken zoals Sigma Coatings, Histor, Rambo, Brander en Boonstoppel Verf. Door middel van haar producten beschermt én verfraait PPG de wereld.

Op woensdag 28 en vrijdag 30 september opent PPG haar deuren voor een klein publiek. Dit gebeurt zelden en is daarom een unieke kans om een kijkje in een verffabriek te nemen. Zo krijgen de geselecteerde bezoekers een presentatie en een rondleiding door PPG’s verffabriek in Amsterdam.

Voorwaarden voor bezoek

Hierbij geldt dat er maximaal 30 bezoekers per keer kunnen deelnemen, dat bezoekers ouder dan 7 jaar moeten zijn, zich moeten kunnen legitimeren en goed ter been moeten zijn. Daarnaast mag er vanwege veiligheidseisen op de gehele site van PPG niet gerookt worden (dit betreft het bedrijfsterrein, het parkeerterrein en in alle gebouwen). Ook zijn mobiele telefoons en andere apparaten in de productiegebouwen niet toegestaan. Deze kun je tijdens de rondleiding in beheer geven bij ons bezoekerscentrum in een hiervoor bestemde box.

Programma

Nadat je je hebt ingeschreven en door de selectie heen bent (en dus ook een bevestiging hebt ontvangen dat je tot de gelukkigen behoort om aan dit exclusieve evenement deel te nemen) ziet het programma er als volgt uit: - 14:50 uur: je kunt je melden bij onze portier aan de Oceanenweg 2 in Amsterdam (let op: alleen bezoekers die hiervoor zijn uitgenodigd, op onze lijst staan en zich kunnen legitimeren worden toegelaten) - 15:00 uur: ontvangst in PPG’s visitor centre - 15:10 uur: presentatie en film over het ontwikkelings- en productieproces van verf in het algemeen en onze meest bekende merken/innovaties in Nederland - 15:40 uur: rondleiding door onze verffabriek (je krijgt speciale kleding aan zoals veiligheidsschoenen, een speciale jas en veiligheidsbril). - 16:45 uur: de rondleiding is afgelopen en onder het genot van een hapje en een drankje kun je terecht bij PPG-medewerkers van diverse afdelingen die klaar staan om jouw eventuele vragen te beantwoorden. - 17:00 uur: Einde.

Hoe kun je je aanmelden?

Deze activiteit is volgeboekt. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Datum en tijd

30 september 2016 2016: 15:00 - 17:00 uur
28 september 2016 2016: 15:00 - 17:00 uur
Credits: PPG Image Library

Naam organisatie

PPG

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

30 september 2016: 15:00 - 17:00 uur
28 september 2016: 15:00 - 17:00 uur

Adres

PPG
Oceanenweg 2
1047 BB Amsterdam

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.