Verstreken: Het Zonnestelsel, deel 2 (2016)

Een nieuwe reeks van lezingen en workshops over het Zonnestelsel, deel 2 met meer diepgang en wetenschappelijke inhoud.

Credits: Curiosityworld, Sandra van Dam

We gaan opnieuw een reis maken door het Zonnestelsel maar deze reis is anders dan de eerste reis. Inmiddels weten jullie wel dat het Zonnestelsel uit 8 planeten bestaat, waarom Pluto niet meer meedoet als planeet en wat meteorieten zijn. Het Zonnestelsel deel 2 gaat veel dieper en inhoudelijke in dan de eerste reis. Wat heeft ruimtesonde New Horizons ons al laten weten over dwergplaneet Pluto en waar vliegt de sonde op dit moment naar toe? Waarom heeft Mercurius een donkerder oppervlak dan de Maan en wat heeft ruimtesonde Dawn inmiddels ontdekt bij die andere dwergplaneet Ceres? Ruimtesonde Juno cirkelt momenteel om Jupiter. Spannend, wat zal hij wel niet gaan ontdekken? Dit alles zal tijdens de lezing Zonnestelsel deel 2 aan bod komen.

Na de lezing is het weer tijd om aan de slag te gaan. We gaan het Zonnestelsel deel 2 nabouwen waarbij allerlei objecten naast planeten ook kometen, dwergplaneten, planetoïden en nog veel meer hemellichamen voorbij zullen komen.

Naam organisatie Curiosityworld
Soort activiteit Lezing / Debat, Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs
8,50 per persoon
Openingstijden 30 september 2016: 16:00 - 17:30 uur
Adres De Peppel
Zeshoevenstraat 36
5071 B Udenhout
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.