Verstreken: Het heelal in 3D (2016)

Verschillende ruimtetelescopen zoals de Hubble maken prachtige foto’s van planeten en kometen. Als je deze foto’s bewerkt tot spectaculaire filmpjes, is het mogelijk om het heelal in 3D te bekijken. Hoe zou dat eruit zien?

Credits: NAOJ via CC0

Reizen door de tijd is op dit moment niet mogelijk, net zo min als reizen met de snelheid van het licht. Maar een aantal mensen hebben de maan bezocht, maar nog niemand een komeet buiten het zonnestelsel. De mensheid kan op dit moment nog niet ver reizen door de ruimte.

Om je toch een indruk te geven hoe het heelal in 3D eruit zou zien, organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo deze Wetenschapsdag. Hoe zou het heelal eruit zien als je er door kon reizen? Wat zie je als je op bijvoorbeeld een lanceerplatform loopt? Kun je een planeet in je hand houden? Vrijwilligers van de sterrenwacht geven interactieve lezingen en wisselen verschillende leuke ervaringen uit over het heelal in 3D.

Lezingenprogramma

14:00 uur Afstanden in het Heelal – Alex Scholten
15:00 uur Het zonnestelsel in je hand – Astrid Eeuwes
16:00 uur Het heelal in 3D – Jaap van’t Leven

Prijs

Regulier €5,-
Kinderen t/m 14 jaar €2,50

Naam organisatie Volkssterrenwacht Bussloo
Soort activiteit Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
5,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur
Adres Volkssterrenwacht Bussloo
Bussloselaan 4
7383 RP Voorst
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.