Verstreken: HealthLab in het Philips Museum (2016)

Hoe fit ben jij? Hoe weet je dat? Hoe meet je dat? Waar moet je op letten? Welke technologie kun je daarvoor inzetten? Breng jouw gezondheid in kaart in het HealthLab!

Credits: Diagnostiek voor U

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober organiseren Diagnostiek voor U, Jet-Net en het Philips Museum samen een HealthLab. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen die dagen in het Philips Museum meten én ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven.

Met diverse metingen en proefjes brengen kinderen zelf hun fitheid in beeld, uiteraard doen volwassenen ook mee! In het HealthLab trekken kinderen een laboratoriumjas aan en mogen zelf allerlei proefjes en testjes uitvoeren. Deelnemers verzamelen op traditionele en op moderne manieren gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fitcard’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met allerlei technieken in het lichaam kunnen kijken. En ze leren over DNA door het DNA uit een aardbei te destilleren.

Prijzen

Deze activiteit is gratis met een geldig entreebewijs voor het Philips Museum.

Bezoeker Prijs
Kinderen tot 6 jaar gratis
Kinderen 6-18 jaar € 4,00
Volwassenen € 8,00
*De Museumkaart is in het Philips Museum niet geldig.

Naam organisatie Philips Museum
Soort activiteit Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
8,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
Adres Philips Museum
Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.