Verstreken: Hanzehogeschool – Zpannend Zernike (2016)

De Hanzehogeschool Groningen zet tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap haar deuren open om vooral jongeren kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Coole proefjes en zpannende activiteiten bij de Hanzehogeschool Groningen!
In de Brugsmaborg bevindt zich Science Centrum ‘De Magneet’. Hier vind je grote en uitdagende ‘doe-stations’ waar je actief en spelenderwijs kunt kennismaken met de wonderen van de wetenschap, maak bijvoorbeeld je eigen lippenstift.

Maar er zijn nog veel meer coole proefjes en activiteiten:
Voel je als Max Verstappen en scheur over het circuit. En vlieg vooral niet uit de bocht! Neem ook eens een kijkje in een echte racewagen! Leer een lego robot een gekleurde lijn te volgen. Pas op: vlieg ook nu niet uit de bocht!

Game Design In het ‘Game Design-lokaal’ maak je een prototype van een game en stap je in de wondere wereld van virtual reality. Ook leer hoe zo’n grote game eigenlijk gebouwd wordt.

Proefjes die boem doen! Wat dacht je van ‘Proefjes die boem doen’? Gevaarlijk??! Kom en ontwerp je eigen vliegende object. Experimenteer met de verschillende technieken en verbeter je prototype tot een waar vliegend topproduct.

Sport en voeding Wat doet 30x springen met je hartslag? Hoe staat het eigenlijk met jouw reactievermogen en snelheid? En weet jij wel hoeveel suiker er in je voeding zit? En vergeet niet jezelf te laten vereeuwigen tijdens een unieke Photo Experience!

Zpannend Zernike

De activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, een activiteit van de kennisinstellingen in Groningen waarbij zowel op 1 als 2 oktober tal van activiteiten worden georganiseerd.

Locatie

Kunsthal KAde
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

Google maps

Datum en tijd

Vrijdag, 1 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zaterdag, 2 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zondag, 3 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Naam organisatie

Hanzehogeschool Groningen

Soort activiteit

Spel, Workshop

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren

Toegangsprijs

gratis / Aanmelden

Openingstijden

2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Brugsmaborg, Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 9
9747AS Groningen

Website

Ga naar de website

Social media

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.