Verstreken: Gezonde relatie met je huisdier? (2016)

Mag mijn kat bij mij in bed slapen? Is een hondentong schoon en is het gezond om daarmee wonden bij de mens te laten likken? Hoe gezond is het geven van rauw vleesvoeding aan hond en kat voor de dieren en hun eigenaar?

Credits: Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, iStock

Zijn onze huisdieren wel schoon en loop je bij direct of indirect contact risico op een infectie? Zo ja, dan noemen je dat een zoönose.
Wat heeft het afdekken van zandbakken, het korthouden van nagels bij kinderen en het dragen van handschoenen tijdens het tuinieren te maken met zoönosen?

Doe mee met de interactieve quiz tijdens de presentatie en win een rondleiding bij de faculteit Diergeneeskunde!

Dr. Paul Overgaauw is parasitoloog en Amerikaans erkend specialist Veterinaire Microbiologie. Hij is verbonden aan de Divisie Veterinaire Volksgezondheid waar hij onderwijs geeft en onderzoek doet op het gebied van zoönosen (infecties die worden overgedragen van dieren naar mensen) .

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze activiteit via het aanmeldformulier.

Programma voor jong en oud

Gedurende de hele dag verzorgt de faculteit Diergeneeskunde een doorlopend programma, van 11:00 tot 15:00 uur. Zo kunnen de allerkleinsten zich prima vermaken in de knutselhoek of een bezoek brengen aan het knuffeldierenspreekuur. Ook aan de nieuwsgierige tieners is gedacht, zo kunnen zij op ontdekkingstocht door de prachtige anatomische collectie in het Studielandschap.

Knuffeldieren spreekuur (tot 8 jaar) Heb jij een knuffeldier met een zere poot, een gat in zijn hoofd, een wondje of wil hij misschien niet meer eten? Kom dan naar de knuffeldierendokter! Hij gaat jouw knuffeldier dan weer beter maken!

Speurtocht studielandschap (tot 16 jaar ) Ga op ontdekkingstocht door de prachtige collectie preparaten, modellen, skeletten, leskisten en boekenkasten vol met studiemateriaal en vindt de verborgen schatten in het Studielandschap van de faculteit Diergeneeskunde.

Knutselhoek (tot 8 jaar) Ook aan de kleintjes is gedacht. Kom naar de knutselhoek en maak je creatiefste werk. Alle werkjes worden beloond. De allermooiste verdient een leuke prijs!

Kinderboerderij Bij de ingang van het Androclusgebouw bevindt zich een kleine boerderij met o.a. schapen, geiten en ezels.

Informatiemarkt Op de eerste verdieping van het Androclusgebouw is een informatiemarkt met diverse stands van een aantal van onze samenwerkingspartners en studieverenigingen.

Voor deze doorlopende activiteiten hoef je, je niet apart aan te melden, maar je kunt je interesse in één of meerdere activiteiten aangeven in het aanmeldformulier.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 11:00 - 11:45 uur
Adres Androclusgebouw
Yalelaan 1
3584CM Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.