Verstreken: Generation Discover Festival (2016)

Globalisering, automatisering, robotisering, energietransitie: Allemaal ontwikkelingen die creatieve antwoorden willen. Antwoorden die we verwachten van een nieuwe generatie; Generation Discover.

Credits: Shell

Scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers: zij zijn de ontdekkers die de toekomst in al haar aspecten gaan maken. Niet alleen voor de toekomst van energie, maar voor de toekomst van ons allemaal. Daar is de denkkracht van de volgende generatie voor nodig. Samen met haar partners wil Shell de komende jaren 1 miljoen jongeren inspireren en uitdagen hun ideeën te realiseren.

Tijdens dit evenement zijn er verschillende de activiteiten te volgen, zo kan er energie opgewerkt worden op de Kinetische dansvloer. Ook kan je in een reuzenrad kijken over de hele stad die werkt op GTL (Gas To Liquid).Of ga achterover zitten in het Energy Theater en geniet van het spektakel tijdens diverse science shows!

Het startschot voor Generation Discover wordt een vijfdaags festival op het Malieveld dat plaatsvindt van 1 tot en met 5 oktober. Een festival waarin jongeren alles wat wetenschap en technologie biedt, kunnen beleven. De verwondering, de vragen, de ontdekkingen, de oplossingen. Het wordt een festival dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt.

Om dit festival te bezoeken is een aanmelding vereist voor gratis tickets. Deze kunnen hier besteld worden.

Naam organisatie Generation Discover Festival
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Festival, Spel, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2016: 09:00 - 18:00 uur
4 oktober 2016: 09:00 - 18:00 uur
3 oktober 2016: 10:00 - 18:00 uur
2 oktober 2016: 09:00 - 18:00 uur
1 oktober 2016: 09:00 - 18:00 uur
Adres Malieveld

2594 Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.