Verstreken: Geland! (2016)

In het weekend van de wetenschap staat bij Space Expo in Noordwijk landingen van ruimtevaartuigen centraal. Bekijk de ruimtecapsule of neem plaats in de simulator om te ervaren hoe het is om in de ruimte te zijn.

Credits: Weekend van de Wetenschap

Een absolute primeur deze herfstvakantie is de Sojoez TMA-3M capsule waarmee de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers zijn laatste ruimtevlucht maakte in 2011/2012. De capsule verbleef maar liefst 193 dagen in de ruimte. Duidelijk zijn de verbrandingssporen te zien op de capsule, ontstaan bij de legendarische terugkeer van André Kuipers uit de ruimte. Ook kunnen bezoekers een blik werpen in deze unieke Russische capsule en zelf zien hoe krap het interieur moet zijn geweest voor de drie kosmonauten aan boord. Het is een absolute primeur dat een Sojoez capsule van dit type buiten Rusland (niet alleen deze maand, maar permanent) te zien is voor het publiek bij Space Expo.

Kosmonaut zijn tijdens Sojoez vluchtsimulatie Wie zelf wil ervaren hoe het is om aan boord van een Sojoez capsule gelanceerd te worden kruipt aan boord van de simulator. Liggend in de capsule ervaar je de vibraties en het koppelen met het ruimtestation ISS. Na een kort denkbeeldig verblijf in de ruimte wordt er geland.

Maan- en komeetlandingen In de ruimtevaarttentoonstelling staan verschillende landingsvaartuigen opgesteld. Van de Philae komeetlander tot een replica van de maanlander op ware grootte en een echte Russische spionagesatelliet. Zo kunnen bezoekers een goed beeld krijgen van het neerdalen van de Rosetta ruimtesonde op de komeet op 30 september jl. Ook lopen bezoekers een stukje over ons maanlandschap met de eerste mensen op de maan en de maanlander op ware grootte.

Bijzonderheden

Bezoeker Prijs
Volwassenen €12,00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar €8,00

Op zondag 2 oktober krijgen alle bezoekers 50% korting op de normale toegangsprijs van Space Expo.

Naam organisatie Space Expo
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
12,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
Adres Space Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.