Feit of fabel? Tweetalig onderwijs

Lezing door Eowyn Crisfield op het DRONGO Talenfestival over de feiten en fabels over tweetalig onderwijs. Is het wel goed dat kinderen op heel jonge leeftijd al twee talen leren of belemmert hen dit in de ontwikkeling van hun moedertaal?

Naar de website

De belangstelling voor tweetalig onderwijs groeit over de hele wereld, inclusief Nederland. Maar wat zit daarachter? Is het ontwikkelings-, educatief of politiek gemotiveerd? Aangezien er steeds meer stemmen opgaan die zeggen ‘eerder is altijd beter’, is het belangrijk om te kijken naar de onderzoeksresultaten en die gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen op het juiste moment bereikt worden.

Eowyn Crisfield werpt een blik op hetgeen bekend is over tweetalig onderwijs – voor wie het wel of juist niet werkt – en ze probeert een antwoord te geven op de grote vraag: "Doen we het goed?”

Crisfield is opgeleid in Canada (BEd Engels Doceren, MA Toegepaste Taalkunde) en gespecialiseerd in tweetaligheid bij kinderen en in het onderwijs. Haar werk richt zich op de ondersteuning van taalstudenten op zowel tweetalige als traditionele scholen middels onderzoek, professionele ontwikkeling en programmering.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het DRONGO Talenfestival.

Locatie

DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Datum en tijd

1 oktober 2016: 13:00 - 14:00 uur
Credits: Flickr, Ralf Peter Reimann, (CC BY-SA 2.0)

Naam organisatie

DRONGO talenfestival

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

1 oktober: 13:00 - 14:00 uur

Adres

DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.