Verstreken: Feit of fabel? Tweetalig onderwijs (2016)

Lezing door Eowyn Crisfield op het DRONGO Talenfestival over de feiten en fabels over tweetalig onderwijs. Is het wel goed dat kinderen op heel jonge leeftijd al twee talen leren of belemmert hen dit in de ontwikkeling van hun moedertaal?

Credits: Flickr, Ralf Peter Reimann, (CC BY-SA 2.0)

De belangstelling voor tweetalig onderwijs groeit over de hele wereld, inclusief Nederland. Maar wat zit daarachter? Is het ontwikkelings-, educatief of politiek gemotiveerd? Aangezien er steeds meer stemmen opgaan die zeggen ‘eerder is altijd beter’, is het belangrijk om te kijken naar de onderzoeksresultaten en die gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen op het juiste moment bereikt worden.

Eowyn Crisfield werpt een blik op hetgeen bekend is over tweetalig onderwijs – voor wie het wel of juist niet werkt – en ze probeert een antwoord te geven op de grote vraag: "Doen we het goed?”

Crisfield is opgeleid in Canada (BEd Engels Doceren, MA Toegepaste Taalkunde) en gespecialiseerd in tweetaligheid bij kinderen en in het onderwijs. Haar werk richt zich op de ondersteuning van taalstudenten op zowel tweetalige als traditionele scholen middels onderzoek, professionele ontwikkeling en programmering.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het DRONGO Talenfestival.

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 13:00 - 14:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.