Fascinerende planten in de stad

Stadsbotanicus Remko Andeweg (Bureau Stadsnatuur en Natuurhistorisch Museum Rotterdam) kent de planten van de stad als geen ander. Tijdens deze wandeling zal hij u wijzen op de bijzondere soorten die zomaar op de hoek van de straat groeien.

Naar de website

Centraal tijdens deze bijzondere stadswandeling staat de samenstelling en structuur van de stedelijke flora als respons op het stedelijk milieu. Het stedelijk milieu lijkt op het eerste gezicht misschien geen habitat voor dieren en misschien nog wel minder voor planten, maar bepaalde plantensoorten doen het er juist uitstekend.

Het stadsmilieu wordt namelijk gekarakteriseerd door gebiedsvreemde bodems (zand en steen), een afwijkend klimaat en natuurlijk de allesoverheersende menselijke dynamiek. Daarin zoekt de natuur net als overal een plek en juist die afwijkende omstandigheden bieden voor bijzondere soorten soms goede groeiplekken. De wilde flora van de stad is daarmee net zo natuurlijk als die in het buitengebied maar heeft een andere samenstelling waarin ook uitheemse soorten een vaak grote rol spelen.

Stadsbotanicus Remko Andeweg (Bureau Stadsnatuur en Natuurhistorisch Museum Rotterdam) kent de stedelijke flora als geen ander en zal je tijdens deze stadswandeling alles vertellen over de bijzondere soorten die gedijen in de Rotterdamse stad.

Locatie

Metrostation Coolhaven
Coolhaven Rotterdam

Datum en tijd

2 oktober 2016: 11:00 - 13:00 uur
Credits: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Naam organisatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 11:00 - 13:00 uur

Adres

Metrostation Coolhaven
Coolhaven
Rotterdam

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.