Verstreken: Ethiek van drones (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Techniekmuseum HEIM vertelt Peter Paul Verbeek over de vragen die nieuwe technieken oproepen.

Credits: Olivier Middendorp voor Peter Paul Verbeek officiële website

Wanneer nieuwe technische snufjes worden uitgevonden, brengt dat ook nieuwe vragen met zich mee. Drones zijn daar een goed voorbeeld van. Handig zijn ze zeker, die vliegende robots, maar wat gebeurt er als ze bijvoorbeeld een fout maken? Wie is er dan verantwoordelijk?

Peter-Paul Verbeek is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente. Met zijn onderzoek won hij veel prijzen, waaronder de Veni-, de Vidi- en de Vici-premies.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Naam organisatie Oyfo Techniekmuseum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:30
Adres Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.