Ethiek van drones

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Techniekmuseum HEIM vertelt Peter Paul Verbeek over de vragen die nieuwe technieken oproepen.

Naar de website

Wanneer nieuwe technische snufjes worden uitgevonden, brengt dat ook nieuwe vragen met zich mee. Drones zijn daar een goed voorbeeld van. Handig zijn ze zeker, die vliegende robots, maar wat gebeurt er als ze bijvoorbeeld een fout maken? Wie is er dan verantwoordelijk?

Peter-Paul Verbeek is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente. Met zijn onderzoek won hij veel prijzen, waaronder de Veni-, de Vidi- en de Vici-premies.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Locatie

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Datum en tijd

2 oktober 2016: 14:30
Credits: Olivier Middendorp voor Peter Paul Verbeek officiële website

Naam organisatie

Oyfo Techniekmuseum HEIM

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 14:30

Adres

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.