Verstreken: Energiegebruik verbeteren! Hoe? (2016)

Energiegebruik. Waarom anders? En hoe dan? Op die vraag geeft prof. dr. Harro Meijer antwoord tijdens de lezing over energiegebruik, broeikasgassen, klimaat, en (on)mogelijkheden voor transitie.

Credits: Flickr.com, America's Power via CC BY 2.0

Prof. dr. H.A.J. Meijer vertelt je – in een notendop – alles over energiegebruik, broeikasgassen, klimaat, en (on)mogelijkheden voor transitie. Dit alles zoveel mogelijk in interactie met het publiek, zodat je er ook echt wat wijzer van wordt.

“De wereld wordt warmer, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Bovendien is het nu ‘zeer waarschijnlijk’ (IPCC) dat deze opwarming vooral veroorzaakt wordt door menselijk handelen. De belangrijkste oorzaak is de stijging van de atmosferische CO2 concentratie, die het natuurlijke broeikaseffect versterkt.

Om te grote en te snelle verdere opwarming van de aarde te voorkomen zal op een andere wijze dan nu het geval is in de energievoorziening van de wereld moeten worden voorzien: niet meer met kolen, olie en gas, maar hoe dan wel?”

Naam organisatie Forum Groningen
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 15:30
Adres Groninger Forum
Oude Boteringestraat 18
9712GH Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.