Eet een broodje met een expert

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in verschillende musea. In het café van het Techniekmuseum zitten zes experts klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Lunchen was nog nooit zo leerzaam!

Naar de website

Broodje Techniek: Johan Ottens
Altijd al meer willen weten van de machines in de Werktuigbouwzaal? Eet eens een broodje met een rondleider van Techniekmuseum HEIM. Johan Ottens neemt je mee in de wereld van de techniek.

Broodje Wetenschap: Anne Dijkstra
Wat is eigenlijk ‘Science Education’? Om dat te weten te komen schuif je aan bij de tafel van Anne Dijkstra, universitair docent wetenschapseducatie aan de Universiteit Twente.

Broodje Muziek (toetsen): Ad Smit
Wil je weten hoe je leert om muziek te maken op de piano of het keyboard? Meer weten over akkoorden, noten lezen of je eigen liedje/solo maken? Voor een muzikale lunch kun je aanschuiven bij Ad Smit, muziekdocent bij de muziekschool in Hengelo.

Broodje Muziek (blazers): Bert Fransen Altijd al willen weten hoe je geluid uit een trompet krijgt? Is het moeilijk om te leren? Grijp nu je kans en schuif voor een muzikale lunch aan tafel bij Bert Fransen, docent bij de muziekschool in Hengelo.

Broodje Design: Marlon van den Berg Altijd al meer willen weten van 3D-printers? Hoe werkt dat nu eigenlijk? En hoeveel materiaal heb je eigenlijk nodig voor een bepaald ontwerp? Neem je broodje dan mee naar de tafel waar Marlon van den Berg zit. Je kunt haar van alles vragen over het werken met een 3Dprinter.

Broodje Kunst: Lara Vos Altijd al kennis willen maken met een echte kunstenaar? Lara Vos is beeldend kunstenaar en geeft lessen in koper bewerken bij HEIMCREA. Voor een creatieve lunch ben je bij haar aan het goede adres. Luister naar haar verhaal tijdens het nuttigen van je krentenbol. Je kunt haar ook van alles vragen over haar kunstenaarschap.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Locatie

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Datum en tijd

2 oktober 2016: 13:00 - 14:00 uur
Credits: Free Stock Photos, Daniel Stone via CC0

Naam organisatie

Oyfo Techniekmuseum HEIM

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 13:00 - 14:00 uur

Adres

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.