Verstreken: DRONGO – Labs: Woordklanken (2016)

The smell and taste of words

Credits: Jonathan Gross CC BY-ND 2.0

Kun je horen aan de hand van het woord dat gebruikt wordt om een object te beschrijven of het ruw of glad zal aanvoelen? Is er iets aan de klank van het woord dat ons kan vertellen of iets romig of bitter zal smaken? Je zou het misschien niet meteen denken, maar er zijn in de verschillende talen van de wereld systematische overeenkomsten tussen de klanken van bepaalde woorden en de eigenschappen waar zij naar verwijzen. Meer informatie over deze overeenkomsten vind je op de posters.

Je kan ook aan onze demonstratie deelnemen – hierin bieden wij jou geuren, smaken en texturen aan. Hoe koppel jij woorden aan je perceptuele sensaties? Hoe verhoudt jouw keuze zich vergeleken met die van andere DRONGO bezoekers? Ervaar meer over de spannende relaties tussen taal en de zintuigen! Lees je hier alvast in.

Programma

Het DRONGO talenfestival organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap meerdere activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op de overzichtspagina

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Cursus, Festival, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.