DRONGO – Labs: Woordklanken

The smell and taste of words

Naar de website

Kun je horen aan de hand van het woord dat gebruikt wordt om een object te beschrijven of het ruw of glad zal aanvoelen? Is er iets aan de klank van het woord dat ons kan vertellen of iets romig of bitter zal smaken? Je zou het misschien niet meteen denken, maar er zijn in de verschillende talen van de wereld systematische overeenkomsten tussen de klanken van bepaalde woorden en de eigenschappen waar zij naar verwijzen. Meer informatie over deze overeenkomsten vind je op de posters.

Je kan ook aan onze demonstratie deelnemen – hierin bieden wij jou geuren, smaken en texturen aan. Hoe koppel jij woorden aan je perceptuele sensaties? Hoe verhoudt jouw keuze zich vergeleken met die van andere DRONGO bezoekers? Ervaar meer over de spannende relaties tussen taal en de zintuigen! Lees je hier alvast in.

Programma

Het DRONGO talenfestival organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap meerdere activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op de overzichtspagina

Locatie

DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Datum en tijd

1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
Credits: Jonathan Gross CC BY-ND 2.0

Naam organisatie

DRONGO talenfestival

Soort activiteit

Cursus, Festival, Voorstelling / Demonstratie, Workshop

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

1 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.