Verstreken: DRONGO – Labs: uncreative writing (2016)

CREATIEF LEZEN, ONCREATIEF SCHRIJVEN

Credits: Poetry, Felix E. Guerrero CC BY-SA 2.0

Een van de interessantste ontwikkelingen in de poëzie van de afgelopen jaren is ‘uncreative writing’: gedichten die niet gebouwd zijn uit materiaal dat door de dichter zelf verzonnen is, maar die (vaak met gebruik van internet) elders vandaan worden geplukt. In dit programmaonderdeel schrijf je zelf een interpretatie van een gedicht van Paul Rodenko via Twitter. Die Twitterfeed vormt weer de basis van een gezamenlijk ‘gedicht’ dat door de organisatoren van dit programmaonderdeel ter plekke wordt gemaakt. Aan het einde van de dag is het gedicht online beschikbaar. Ook kun je bij dit programmaonderdeel meer te weten komen over uncreative writing en kennis maken met een al bestaand gedicht dat is samengesteld uit zoekresultaten van Google.

Dit lab is alleen aanwezig op vrijdag 30 september

Het DRONGO talenfestival organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap meerdere activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op de overzichtspagina

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Festival, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 30 september 2016: 11:30 - 16:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.