Verstreken: DRONGO – Labs: Taalapps (2016)

Language app

Credits: savan sekhon via CC BY 2.0

Het consortium Language in Interaction brengt 41 topwetenschappers uit acht verschillende Nederlandse onderzoeksinstellingen samen in een onderzoeksprogramma dat zich richt op de fundamenten van de menselijke taal. Binnen onze consortium is er speciale aandacht voor het toepassen van wetenschappelijke kennis en onderzoeksresultaten in maatschappelijk relevante gebieden, zoals onderwijs, gezondheidszorg, en nieuwe media (valorisatie). Eén van de eerste initiatieven is de ontwikkeling van een reeks taalapps op basis van onderzoek binnen het consortium.

Tijdens DRONGO talenfestival 2016 zullen leden van het Language in Interaction consortium aanwezig zijn met een stand waarin alle 6 gepubliceerde taalapps worden getoond tijdens interactieve handson sessies. Verschillende mobiele apparaten zijn voor het publiek beschikbaar om onze apps uit te proberen en te ervaren. Onze leden zullen persoonlijk instructie geven, aanvullende informatie en uitleg. We moedigen bezoekers aan feedback te geven over alle mogelijke aspecten van de apps omdat we ernaar streven een maximale user experience te bereiken door verdere ontwikkeling en verfijning van onze apps!

Het DRONGO talenfestival organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap meerdere activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op de overzichtspagina

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Cursus, Festival, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
30 september 2016: 11:30 - 16:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.