Verstreken: DRONGO – Labs: Taal leren (2016)

ZO KUN JE OOK LEREN!

Credits: Studying, k4dordy, via CC 2.0

Een taal leren lijkt soms alleen te gaan om het stampen van woordjes, uitgangen en volgordes, maar eigenlijk gaat het om veel meer. Kinderen moeten namelijk ook ontdekken op welke manieren informatie wordt overgebracht en hoe ze ‘tussen de regels door’ moeten luisteren. Soms schuilen heel ingewikkelde principes in minuscule woordjes: weet u bijvoorbeeld wat ook betekent? En wanneer we dat wel (en wanneer niet!) kunnen gebruiken? Hint: een hokjesgeest helpt! Kom aan de hand van een simpel spelletje kijken hoe u omgaat met overeenkomsten en verschillen, en leer over hoe anders kinderen de wereld zien. Wat blijkt? Letten op verschillen zit diepgeworteld in de mens, maar hetzelfde zijn, dát is pas speciaal.

Het DRONGO talenfestival organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap meerdere activiteiten. Kijk voor alle activiteiten op de overzichtspagina

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Cursus, Festival, Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
30 september 2016: 11:30 - 16:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.