Verstreken: De lessen van Marie Curie (2016)

Waarom drijft een bootje? Heeft lucht gewicht? Hoe maak je een barometer? De interactieve theatervoorstelling is een van de vele natuurkunde- en scheikundelessen die Nobelprijswinnaar Marie Curie aan haar eigen dochter gaf.

Credits: Pandemonia Science Theater

Marie Curie gaf in 1907 een aantal natuurkunde- en scheikundelessen aan haar eigen dochter Irene en kinderen van haar collega’s. Een van de kinderen, Isabelle Chavannes, heeft deze lessen opgeschreven en met tekeningen de experimenten helder uiteengezet. De lessen zijn helder, inventief en amusant. Ze behandelen vragen als: waarom drijft een bootje, heeft lucht gewicht, hoe maak je een barometer, wat is de dichtheid van materiaal en hoe meet je dat?

De voorstellingen ademen een sfeer van het begin van de 20ste eeuw, maar zijn inhoudelijk actueel voor de kinderen van nu. De personage Marie Curie is niet alleen maar een leuke moederlijke docente, ze is ook een inspirerende vrouwelijke wetenschapper. Na het meemaken van een voorstelling, een historische les, zouden kinderen in het algemeen, maar meisjes in het bijzonder kunnen zeggen: Dat wil ik nou ook!

Locatie

Deze activiteit vindt plaats op het Malieveld, Den Haag. Museum Boerhaave is wegens vernieuwing gesloten, maar organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap activiteiten op het Malieveld in Den Haag tijdens het Generation Discover Festival.

Bestel uw gratis kaartjes

Naam organisatie Rijksmuseum Boerhaave
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016
1 oktober 2016
Adres Malieveld

2594AA Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.