Verstreken: De lessen van Marie Curie (2016)

Waarom drijft een bootje? Heeft lucht gewicht? Hoe maak je een barometer? De interactieve theatervoorstelling is een van de vele natuurkunde- en scheikundelessen die Nobelprijswinnaar Marie Curie aan haar eigen dochter gaf.

Marie Curie gaf in 1907 een aantal natuurkunde- en scheikundelessen aan haar eigen dochter Irene en kinderen van haar collega’s. Een van de kinderen, Isabelle Chavannes, heeft deze lessen opgeschreven en met tekeningen de experimenten helder uiteengezet. De lessen zijn helder, inventief en amusant. Ze behandelen vragen als: waarom drijft een bootje, heeft lucht gewicht, hoe maak je een barometer, wat is de dichtheid van materiaal en hoe meet je dat?

De voorstellingen ademen een sfeer van het begin van de 20ste eeuw, maar zijn inhoudelijk actueel voor de kinderen van nu. De personage Marie Curie is niet alleen maar een leuke moederlijke docente, ze is ook een inspirerende vrouwelijke wetenschapper. Na het meemaken van een voorstelling, een historische les, zouden kinderen in het algemeen, maar meisjes in het bijzonder kunnen zeggen: Dat wil ik nou ook!

Locatie

Deze activiteit vindt plaats op het Malieveld, Den Haag. Museum Boerhaave is wegens vernieuwing gesloten, maar organiseert tijdens het Weekend van de Wetenschap activiteiten op het Malieveld in Den Haag tijdens het Generation Discover Festival.

Bestel uw gratis kaartjes

Locatie

Kunsthal KAde
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

Google maps

Datum en tijd

Vrijdag, 1 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zaterdag, 2 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zondag, 3 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Naam organisatie

Rijksmuseum Boerhaave

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis / Aanmelden

Openingstijden

2 oktober 2016
1 oktober 2016

Adres

Malieveld

2594AA Den Haag

Website

Ga naar de website

Social media

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.