Verstreken: De kleinste schaal van het leven (2016)

Op zaterdag 1 oktober ben je uitgenodigd in Delft om te komen ontdekken over de taal van het leven: DNA. Tijdens deze geweldige dag zul je als heuse wetenschapper zelf aan het werk gaan om DNA uit fruit te halen. Een dag die je niet mag missen!

Credits: Flickr.com, Stuart Caie via CC BY 2.0

Alle levende wezens op onze planeet bevatten DNA. Het vormt de blauwdruk van het leven. DNA is verantwoordelijk voor het feit dat een olifant eruit ziet als een olifant en dat jij er anders uitziet dan je buren. DNA bepaalt daarmee op de kleinste schaal hoe het leven eruit ziet. Dit geldt niet alleen voor mens en dier, maar ook voor de appels en peren die in jouw fruitschaal liggen.

Tijdens deze dag zul in je aanraking komen met de wonderen die achter DNA schuilen. Je zult leren hoe DNA werkt, kennis maken met het kleinste leven onder de microscoop en uiteindelijk zelfs DNA uit fruit halen. Verder ben je natuurlijk altijd welkom om de diepte in te gaan en te leren waar wij in het dagelijks leven ons mee experimenteren in het lab.

Naam organisatie TU Delft iGEM 2016
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur
Adres TU Delft iGEM 2016
Mijnbouwstraat 120 Delft
2628 RX Delft
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.