Verstreken: Cacao Foodmarket (2016)

Cacao-evenement in het historisch epicentrum van de Nederlandse cacao-industrie!

Credits: I-FIKZ

De geur van cacao zit in het DNA van de Zaanstreek.
Vanaf de introductie van cacao in Europa heeft de Zaanstreek een belangrijke positie in de cacaowereld ingenomen. Cacaobonen worden rond de evenaar geteeld en geoogst in het najaar. Een groot deel van die oogst wordt vervolgens naar de Zaanstreek verscheept want hier staan van oudsher de grootste cacaoverwerkingsbedrijven. Daarom viert de Zaanstreek in oktober de komst van de nieuwe oogst met de Cacaomaand.

Vind meer over cacao op de website

Geniet en beleef de wondere wereld van cacao, van boon tot chocolade!

De Cacaomaand 2016 opent op zaterdag 1 oktober met de Cacao Foodmarket in Wormerveer, het historisch epicentrum van de cacao-industrie. Verder staan elke zaterdagavond in oktober de Zaansafari’s in het teken van cacao. De geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie de hele maand ontdekken met onze cacaofietsroute. Ook zijn er de hele maand lezingen, workshops en proeverijen in het Zaans Museum, het cacaolab Zaans Gedaan en bij diverse lokale ondernemers.

Naam organisatie Festival Industrie Cultuur
Soort activiteit Festival, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
Adres Zaanbocht
Zaanweg 73, Wormerveer
Wormerveer
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.