BFFE Lezing + Film in Eye

Mindfulness. De kranten staan er bol van en ‘doet het’ tegenwoordig. Wat is de wetenschappelijke achtergrond? Is die er?

Naar de website

BFFE – Lezing + film: “Het ontdekken van de geest: Een nieuw paradigma voor Wetenschap en Maatschappij” + The Mindful Revolution
In het kader van het Weekend van de Wetenschap presenteert Sander Tideman, voorzitter van het Mind & Life Institute Europe, presenteert het onderzoek naar de geest in de moderne wetenschap en in de samenleving. De lezing gaat vooraf aan de spraakmakende film The Mindful Revolution van Samuel Stefan en Nick Oakley. De voertaal is Engels.

De uitwisselingen tussen moderne wetenschappers en boeddhistische meditatie hebben bevestigd wat de oude spirituele tradities al lange tijd wisten: de menselijke geest kan veranderen in een positieve richting. De ontdekking van fenomenen in neuro-plasticiteit heeft bijgedragen aan een nieuw paradigma voor het begrip van de geest, de mentale innerlijke en uiterlijke verschijnselen, evenals onze interacties in de wereld.

Het Mind & Life Instituut, mede-opgericht door neuro-wetenschapper Francisco Varela en ZH de Dalai Lama, maakt deze uitwisselingen en onderzoek al 30 jaar lang mogelijk. Deze lezing vertelt over deze uitwisselingen en het onderzoek over de betekenis ervan voor een nieuw perspectief op de moderne wetenschap en onze samenleving, met inbegrip van de wereld van het bedrijfsleven en de economie.

Locatie

BFFE@Eye
IJPROMENADE 1
1031 KT AMSTERDAM

Datum en tijd

2 oktober 2016: 12:15 - 14:15 uur
Credits: Samuel Stefan

Naam organisatie

BFFE@Eye

Soort activiteit

Festival, Filmvertoning, Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

2 oktober: 12:15 - 14:15 uur

Adres

BFFE@Eye
IJPROMENADE 1
1031 KT AMSTERDAM

Website

Ga naar de website

Social media