Verstreken: BFFE Lezing + Film in Eye (2016)

Mindfulness. De kranten staan er bol van en ‘doet het’ tegenwoordig. Wat is de wetenschappelijke achtergrond? Is die er?

Credits: Samuel Stefan

BFFE – Lezing + film: “Het ontdekken van de geest: Een nieuw paradigma voor Wetenschap en Maatschappij” + The Mindful Revolution
In het kader van het Weekend van de Wetenschap presenteert Sander Tideman, voorzitter van het Mind & Life Institute Europe, presenteert het onderzoek naar de geest in de moderne wetenschap en in de samenleving. De lezing gaat vooraf aan de spraakmakende film The Mindful Revolution van Samuel Stefan en Nick Oakley. De voertaal is Engels.

De uitwisselingen tussen moderne wetenschappers en boeddhistische meditatie hebben bevestigd wat de oude spirituele tradities al lange tijd wisten: de menselijke geest kan veranderen in een positieve richting. De ontdekking van fenomenen in neuro-plasticiteit heeft bijgedragen aan een nieuw paradigma voor het begrip van de geest, de mentale innerlijke en uiterlijke verschijnselen, evenals onze interacties in de wereld.

Het Mind & Life Instituut, mede-opgericht door neuro-wetenschapper Francisco Varela en ZH de Dalai Lama, maakt deze uitwisselingen en onderzoek al 30 jaar lang mogelijk. Deze lezing vertelt over deze uitwisselingen en het onderzoek over de betekenis ervan voor een nieuw perspectief op de moderne wetenschap en onze samenleving, met inbegrip van de wereld van het bedrijfsleven en de economie.

Naam organisatie [email protected]
Soort activiteit Festival, Filmvertoning, Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:15 - 14:15 uur
Adres [email protected]
IJPROMENADE 1
1031 KT AMSTERDAM
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.