Bezoek het Chemische TechnologieLab

Gekleurde, borrelende vloeistoffen in reageerbuisjes, mensen in witte jassen met een veiligheidsbril op hun neus en hier en daar een ontploffing. Da is een chemielab. Of is het toch iets meer dan dat? Kom en ervaar het zelf.

Naar de website

Natuurlijk heeft het Chemische Technologie Lab van Hogeschool Utrecht ook veel vaten met borrelen vloeistoffen én lopen er mensen in witte jassen. Maar Willie Wortel woont er niet. In dit lab analyseren de studenten en onderzoekers van de HU bestaande producten. Ze kijken daarbij naar atomen en moleculen. Ze experimenteren en zoeken naar verbeteringen. Vinden ze iets nieuws, dan zorgen ze dat die vernieuwing ook in de fabriek bekend wordt. Op die manier kunnen ze een heel productieproces verbeteren.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in het Chemische Technologie Lab zien hoe dit werkt. Je kunt er zelf geen proefjes doen, maar kijken in het lab en vragen stellen aan de mensen die er werken. En geloof maar dat dat interessant is!

Locatie

Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Datum en tijd

2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Hogeschool Utrecht

Naam organisatie

Hogeschool Utrecht

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.