Verstreken: Bezoek het Chemische TechnologieLab (2016)

Gekleurde, borrelende vloeistoffen in reageerbuisjes, mensen in witte jassen met een veiligheidsbril op hun neus en hier en daar een ontploffing. Da is een chemielab. Of is het toch iets meer dan dat? Kom en ervaar het zelf.

Credits: Hogeschool Utrecht

Natuurlijk heeft het Chemische Technologie Lab van Hogeschool Utrecht ook veel vaten met borrelen vloeistoffen én lopen er mensen in witte jassen. Maar Willie Wortel woont er niet. In dit lab analyseren de studenten en onderzoekers van de HU bestaande producten. Ze kijken daarbij naar atomen en moleculen. Ze experimenteren en zoeken naar verbeteringen. Vinden ze iets nieuws, dan zorgen ze dat die vernieuwing ook in de fabriek bekend wordt. Op die manier kunnen ze een heel productieproces verbeteren.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in het Chemische Technologie Lab zien hoe dit werkt. Je kunt er zelf geen proefjes doen, maar kijken in het lab en vragen stellen aan de mensen die er werken. En geloof maar dat dat interessant is!

Naam organisatie Hogeschool Utrecht
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Hogeschool Utrecht
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.