Betweter Festival

Talloze experimenten, performances, lezingen, muzikale optredens en talkshows. Betweter Festival is hét festival voor mensen die buiten de gebaande paden willen denken.

Naar de website

De Universiteit Utrecht organiseert in TivoliVredenburg het Betweter Festival. Een gloednieuw science-festival voor iedereen die buiten de gebaande paden wil denken. Naast headliners als Jan Jaap van der Wal, Remy van Kesteren en het Broken Brass Ensemble biedt het festival het allerbeste uit de Utrechtse kunst en wetenschap. Het festival markeert de start van het Weekend van de Wetenschap in Utrecht.

Het Betweter Festival is er voor nieuwsgierige mensen die het graag beter willen weten. Want wat is daar nou mis mee? Er is een doorlopend programma met talloze interactieve experimenten, performances, films, lezingen en talkshows. Uit dat aanbod mixen en matchen bezoekers zelf een route bij elkaar, met hun eigen vragen en verwondering als rode draad.

Programma

Onderstaande is een greep uit het programma. Bekijk de website voor het volledige programma.

Science

Science Café over Seks Sex sells, maar men doet er wel vaak geheimzinnig en ongemakkelijk over. Welke rol speelt seks in onze cultuur? Kan lust los gezien worden van de seksuele moraal?

Dr. Sander Thomaes over Narcistische mens Ontwikkelingspsycholoog Thomaes over narcisten. Zijn die een product van hun opvoeding? Waar herken je ze aan?

Dr. Marc van Mil over De Genetische Mens Ligt intelligentie of de aanleg om dik te worden in je genen? Biomedisch expert Van Mil legt uit waarom DNA geen blauwdruk is voor de mens.

Dr. Patrick Van Rossem over De Kunstzinnige Mens Hoe bepalen kunstcritici wat een goed of waardevol werk is? Kunsthistoricus Van Rossem geeft een analyse.

Experiments

Experience de Filosofische Darkroom Altijd al ’n keer alles willen zeggen wat in je opkomt? Je uitspreken over taboes zonder dat iemand je blozende wangen kan zien? Kom naar de darkroom van je gedachten, kruip uit je schulp en laat je verrassen!

Experience de Para Parachute Zou je dolgraag parachute willen springen, maar heb je hoogtevrees? Dan is de Para Parachute iets voor jou. Met deze virtual reality experience spring je uit een vliegtuig en kom je weer veilig op beide benen terecht. Ga jij de sprong wagen?

Experience de Smart City Door de smalle straatjes van Utrecht wandelen en fietsen dagelijks tienduizenden mensen. Hoe leidt je die stroom mensen in goede banen? Test je eigen organisatieskills bij Smart City, een interactieve simulatie van Utrecht.

Performance

Performance door Lebbis Hans Sibbel, beter bekend als Lebbis, wordt gevreesd om zijn genadeloze tirades. Dit keer gooit hij het over een andere boeg. Als ‘Minister van Geluk’ houdt hij een pleidooi voor een gelukkig bestaan.

Performance door Remy van Kesteren Harpist Remy van Kesteren is een echte verhalenverteller. Met klank schetst de wereldberoemde musicus kleurrijke werelden. Persoonlijk, aangrijpend, en wars van bestaande muzikale hokjes.

Cinema

On Being a Scientist De film On Being a Scientist biedt een insider’s view van de academische wereld. Het gevecht om onderzoeksgeld, de politieke spelletjes en de enorme werkdruk leiden ertoe dat wetenschappers niet altijd de juiste keuzes maken. Fraude ligt op de loer. Het zijn net mensen…

Noah Als Noah inlogt op het Facebook-account van zijn vriendin, ontdekt hij dat ze vreemdgaat. Op Chatroulette vindt hij vervolgens troost bij een onbekend meisje. Een confronterende film over liefde in digitale tijden.

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Locatie

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht

Datum en tijd

30 september 2016 2016: 20:00 - 23:45 uur
Credits: Betweter Festival via Studium Generale Utrecht

Naam organisatie

Universiteit Utrecht

Soort activiteit

Festival

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

30 september 2016: 20:00 - 23:45 uur

Adres

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
3511WC Utrecht

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.