Verstreken: Night University: Actie! (2016)

Night University is een groots, innovatief festival op de campus van Tilburg University waar je je kunt onderdompelen in een combinatie van wetenschap en vermaak. Kies je voor het actietraject?

Credits: Bart van Overbeeke voor Tilburg University

Een hele nacht lang bruist de campus van muziek, nachtcolleges, discussies, theater en workshops. Hoogleraren achter de draaitafels, een pop-up bieb, bijzonder griezelige en top secret experimenten, een echte Escape Room en wandelingen in het donker. Griezel mee met het thema: Face your Fears! Studenten, medewerkers, maar ook buurtbewoners, kinderen en andere geïnteresseerden zijn welkom. Tilburg University laat met dit gratis festival op een luchtige manier zien welke maatschappelijke waarde haar wetenschap heeft.

Kies jij het actietraject?

Stap uit de angstcultuur van de avond en kies een programma waarin je zelf in een workshop of actieve sessie deelneemt aan het overwinnen of herkennen van je angsten. Leer van ervaringsdeskundigen en professionals! Neem een vriend of vriendin mee als je niet zeker bent wat je kunt verwachten in het actietraject!

Liever een andere route? Je kunt ook het veilige pad, het duistere pad of het veilige pad lopen.

Face your Fears!
In een wervelende mix van bekende sprekers en artiesten, workshops en lezingen van hoogleraren en studenten worden bezoekers uitgedaagd hun angsten onder ogen te zien, of zelfs te overwinnen. Zijn zij klaar voor het voedsel van de toekomst? Durven zij te spreken in het openbaar? Zijn zij bang voor zwarte gaten, of de dood? En waarom hoeven zij niet bang te zijn voor de digitale samenleving? Deze en nog tientallen andere onderwerpen komen aan bod tijdens Night University.

Programma van het Actietraject

20:00 uur Campus Mafia Escape Room Verlaat kort de realiteit en treed de wereld binnen van de Tilburgse Universiteitsmaffia. Lukt het jullie om binnen de tijd te ontsnappen uit de geheime kamer van deze sluwe maffia? Slim verbanden leggen, logisch nadenken en samenwerken vormen de sleutel tot ontsnapping in deze ‘reality game’.

20:00 uur Ervaar virtual reality: DAF Technology Lab Doe mee aan een spannend wetenschappelijk experiment en ervaar virtual reality in het ‘state of the art’ DAF Technology Lab. Dit lab van Tilburg University is uniek in Europa en biedt hightech faciliteiten voor studenten, onderzoekers en bedrijven.

20:00 uur Krijgen wat je wilt? Leer strategisch onderhandelen! Tijdens deze workshop ga je meteen actief aan de slag met onderhandelen. De deelnemers zullen door middel van rollenspellen ervaren wat strategisch onderhandelen is, zonder dat ze dat zelf in de gaten hebben. Onderhandelen is namelijk niet zomaar een kwestie van de langste adem hebben. Het vergt wel degelijk een bepaalde tactiek. Wil jij krijgen wat je wilt? Met de tips die je tijdens deze workshop leert, ga je voorbereid je komende onderhandeling in!

20:00 uur Over de streep: Dilemma’s van studenten tijdens WOII Leer tijdens deze workshop enkele verzetsverhalen kennen van de Tilburgse studenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Wat waren hun vragen, dilemma’s, dromen en idealen? Volgens het principe van het tv-programma ‘Over de Streep’ word je geconfronteerd met de dilemma’s van toen.

20:00 uur Workshop: Face your job interview Volg deze workshop van adviesbureau Unipartners en stagebemiddelaar Integrand en bereid je voor op het werkende leven. Een ervaren HR-deskundige bespreekt de angsten die je als sollicitant kunt ervaren en leert je de tips en tricks van een goed sollicitatiegesprek.

20:30 uur Karaoke met de Socioloog des Vaderlands Socioloog des Vaderlands Peter Achterberg en zijn collega Tim Reeskens beschouwen het thema ‘angst’ in populaire muziek. En gaan daarna los met toepasselijke liedjes. Jij ook?

21:00 uur Science Slam: slaat de wetenschappelijke passie over op jou? Verleg je grenzen en laat je hersenen kraken tijdens deze wetenschappelijke mini-colleges. Jonge wetenschappers presenteren hun onderzoek in korte ‘slams’ van 10 minuten. Jij mag stemmen op de wetenschapper die jou het meest weet te raken en te boeien.

21:00 uur Vergroot je eigen power met Power Yoga Vergroot je weerbaarheid tegen stress. Voel je krachtiger door een sessie Power Yoga. Power Yoga is een dynamische, speelse vorm van yoga die je jouw eigen kracht laat voelen. Zo word je weerbaarder tegen stress. Door de focus op de adem en jezelf, keer je naar binnen en ga je op in de flow van de opeenvolgende houdingen.

22:00 uur Nooit meer bang voor geweld met Krav Maga Nooit meer bang zijn voor geweld. Na deze demonstratie van de brute zelfverdedigingssport Krav Maga kun je je voorstellen hoe dat voelt.

22:00 uur Workshop: Brand yourself! Wat heb jij nodig om succesvol te zijn? De studenten van Kweek Communicatie helpen jou om jezelf als ‘merk’ te presenteren en het beste uit jezelf te halen!

22:15 uur Angst in topsport: Falen geen optie In de huidige topsport wordt 90% van de capaciteit van het lichaam benut. De overige 10% wordt grotendeels bepaald door de psyche. Angst kan hierin een grote rol spelen.

23:00 uur Doe mee aan een wetenschappelijk experiment: Wat zou jij doen? Durf jij deel te nemen aan een wetenschappelijk experiment waarin je wordt geconfronteerd met één van de grootste angsten van de samenleving? Doe dan mee. Je hebt een smartphone of tablet nodig waar wifi op zit. En vergeet je lef niet mee te nemen!

Naam organisatie Tilburg University (TiU)
Soort activiteit Festival
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2016: 18:30 - 23:45 uur
Adres Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.