Verstreken: 3 October University (2016)

Universiteit Leiden dompelt je op 3 oktober onder in de geheimen van de wetenschap. DNA, veiligheid in Leiden, buitenaards leven… Het komt allemaal aan bod in het hart van de stad!

Credits: Inès van Arkel voor Universiteit Leiden

Naast haring en wittebrood ook dit jaar weer wetenschap tijdens het Leidens Ontzet! Bezoek de drie colleges van bevlogen wetenschappers en test of jij één van de unieke supertasters bent.

Ga om 12:00 uur naar het Van der Werfpark en ontdek of er leven is op andere planeten en hoe de Leidse burgemeester zorgt voor een veilige stad! Verbaas je welke eigenschappen allemaal in je DNA vastgelegd zijn en hoor wat je in de toekomst nog meer over je DNA te weten kunt komen. Laat je meeslepen en onderdompelen in de geheimen van de wetenschap!

De Universiteit Leiden organiseert de 3 October University in samenwerking met de Leidse Vereniging voor Studenten Augustinus.

Programma

Tijdstip Programma onderdeel Spreker
12.00-12.15 uur Welkom Rex van der Plas, oud-voorzitter Augustinus
12.15-12.45 uur Is er leven op andere planeten? Ignas Snellen, Astronoom
13:00-13.30 uur Veilig Leiden? Wat is de rol van de burgemeester? Ruth Prins, Bestuurskundige
13.45-14.45 uur Wat kun je leren van je eigen DNA? Zit de voorkeur voor hutspot, haring en bier in je genen? Karin van der Tuin, arts-onderzoeker
14.45-15.00 uur Afsluiting Rex van der Plas, oud-voorzitter Augustinus

Naam organisatie Universiteit Leiden
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 3 oktober 2016: 12:00 - 15:00 uur
Adres Van der Werfpark
Van der Werfpark
2311 G Leiden
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.