Kom bij SEIN speuren in je brein

Gedurende deze middag kunnen kinderen en jongeren een echte epilepsie “expert” worden. Bezoekers kunnen op verschillende manieren ervaren hoe het brein werkt, hoe artsen dat kunnen zien en beïnvloeden.

Gedurende de middag kan op verschillende manieren ervaren worden hoe het brein werkt, hoe artsen dat kunnen zien en beïnvloeden en welke verschillende wetenschappelijk onderzoeksprojecten op het gebied van epilepsie bij SEIN plaatsvinden.
Door middel van een speurtocht, testjes en spelletjes kan van alles ontdekt worden over epilepsie en het brein. Beantwoord je de vragen van de speurtocht juist dan komt er een slagzin uit en krijg je een Epilepsie “Expert” oorkonde. Naast de speurtocht kun je psychologische testjes doen, het eerste hulp bij aanvallen memory spel spelen, van kralen een neuron rijgen, een bezoek brengen aan de Electronic Monitoring Unit en de wetenschapskamer, je verbazen over hoe je hersenen je voor de gek kunnen houden met optische illusies en nog veel meer.

Dit evenement is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Aanmelden is niet nodig

Naam organisatie Stichting Epilepsie Instellingen Nederland
Prijs gratis
Openingstijden Zondag4oktober11:30-16:00uur
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.