Hack42 opent haar deuren

Kom langs bij de Hackerspace van Arnhem. Wij hebben diverse ruimtes met 3dprinters, lasersnijders, etc., maar nog belangrijker: onze deelnemers leggen uit hoe je deze gebruikt om de leukste projecten uit te voeren!

Op zaterdag 3 oktober bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Stichting Hack42, de speeltuin voor volwassenen. Koekjes graferen met een lasersnijder, 3D-printen, houtbewerken met een kolomboor of CNC-frees, sloten openen zonder sleutels, Club-Mate drinken aan de bar of onze bijzondere collectie bewonderen in het computermuseum. Hackers zijn niet eng en dat willen we u deze dag graag laten zien!

In onze hackerspace is veel te zien en nog meer te doen. Zo is een gedeelte ingericht als computermuseum, zijn er labs voor elektronica, handenarbeid en fabricage, is er een lounge met bar, een gamingruimte en meer. Als je ook maar iets hebt met computers, dingen maken, elektronica, knutselen of techniek kun je bij ons heel veel verschillende dingen doen op allerlei niveaus. Niet alles wat we doen heeft met computers te maken, en ook als je wel iets met computers wilt doen, hoef je geen expert te zijn… Beginners zijn net zo welkom als experts, fouten maken hoort erbij en samen leren is leuk!

Gedurende deze open dag verzorgen wij diverse rondleidingen langs de labs, kunt u het computermuseum bezichtigen en geven wij, in samenwerking met Toool, een workshop Lockpicken.

Foto’s van https://secure.flickr.com/photos/dvanzuijlekom/ CC: Attribution & Share-alike

Naam organisatie Stichting Hack42
Prijs gratis
Openingstijden Zaterdag3oktober:11:00-17:00uur
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.