Duitsland Instituut

Hoe groot is de waardering voor de wetenschap in Nederland? Wat is de rol voor de politiek en de samenleving in dit systeem? En kunnen wij van Duitsland leren? Wetenschappers vertellen en het publiek discussieert mee.

Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) organiseert in samenwerking met de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) de bijeenkomst “Waardering voor de Wetenschap (een Duitse Les)?”.

Hoe groot is de waardering voor de wetenschap in Nederland? Wat is de rol voor de politiek in dit systeem? En in hoeverre kan de samenleving bij het uitoefenen van de wetenschap betrokken worden? Gedurende de bijeenkomst komen drie wetenschappers aan het woord die vanuit hun perspectief en kennisgebied naar dit thema kijken. De focus ligt daarbij op de samenwerking en in het voornaam de vergelijking tussen Nederland en Duitsland. Kan Nederland van Duitsland leren? En zo ja, wat? De bijeenkomst bouwt voort op het onlangs verschreven advies “Boven het maaiveld” over het Nederlandse wetenschapssysteem door de AWT.

Na de presentaties is er ruimte voor discussie met het publiek en zal er aansluitend een borrel plaatsvinden.

Aanmelden via www.spui25.nl

Datum en tijd

Zondag: 16:00 - 18:00 uur

Naam organisatie

Duitsland Instituut Amsterdam

Doelgroep

J, S, V

Toegangsprijs

Gratis toegang

Openingstijden

Zondag: 16:00 - 18:00 uur

Adres

Prins Hendrikkade 189b
Amsterdam

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.