Ambassadeurs 2016

Tijdens de afgelopen editie van het Weekend van de Wetenschap, op 1 en 2 oktober 2016, kon je samen met ambassadeurs Rolf Hut (wetenschapper TU Delft) en Nienke de la Rive Box (o.a. Het Klokhuis), door heel Nederland live wetenschap & technologie beleven. Alleen in dat weekend konden jullie backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea. Rolf en Nienke – beiden met grote interesse in de wetenschap – waren tijdens het evenement aanwezig op verschillende locaties in het land waar de bezoekers hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie konden ontmoeten.

Rolf Hut

Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft en lost zijn problemen met een ‘MacGyver-instelling’ op. Hij maakt meetapparatuur van consumentenelektronica. Hij zoekt nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen en motiveert studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen en te doen. Hij schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Rolf is bekend van zijn column in de Volkskrant, daarnaast schuift hij wekelijks aan bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1.

Rolf: “Ik ben eindeloos nieuwsgierig en wil jong en oud laten zien dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta’s. Van het Weekend van de Wetenschap gaat mijn geekhart sneller kloppen. Je ziet wat wetenschap leuk maakt als je backstage mee kijkt.

Nienke de la Rive Box

Nienke de la Rive Box is sinds 2012 één van de vaste presentatoren van Het Klokhuis (NTR). Sinds het najaar van 2014 presenteert ze ook voor de NTR het jeugdprogramma De Buitendienst en de wetenschapsquiz Superbrein. Sinds dit jaar vliegt ze de hele wereld over voor het BNN-programma 3 Op Reis.

Nienke: “Ik vind wetenschap heel erg interessant en het is overal. Ik zie om me heen zoveel nieuwe ontwikkelingen, het blijft me verbazen. Je zou denken dat alles al bedacht is, maar de wetenschap houdt nooit op.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.